lördag 7 april 2012

Fredagsgolfare deltog i Q-Scrambles Världsfinal

Den 2-5 april genomfördes Världsfinalen i Q-Scramble uppe i Fancourt. Totalt deltog 3 svenska lag och 4 sydafrikanska lag. Det skulle ha varit ytterligare ett svenskt lag. Men detta lag var tvungna att lämna återbud. De svenska lagen var det lag som vann Q-Scramble totalt hemma i Sverige (Kumrif) 2011 bland 2000 deltagare samt 1:an (Svansjön) och 2:an (The Springboks) från Fredagsgolfens Q-Scramble tävling. Vi spelade på två av Fancourts banor, Montagu och The Links. Dessa banor är rankade 7:a resp. 1:a i Sydafrika och hade båda en fantastisk hög kvalitét. Vi spelade Q-Scramble båda dagarna och slutresultatet var en summering av båda dagarnas resultat.

Svansjön bestod ursprungligen av Tor Eriksson, Åke Svahn och Christer Falkholt. Då de två senare åkte hem till Sverige redan i mars så fick Tor möjligheten att välja tre andra spelare. Hans val föll då på fru Agnes samt Sven-Åke och Babs Olsson. The Sprinkboks som kom 2:a efter Svansjön på FG:s Q-Scramble bestod av Hasse och Eva Larsson samt Ulf och Cathrine Lundgren.

Första dagens tävling på Montagu vanns av Svansjön som spelade fantastiskt bra och bl.a. avlutade med en Eagle på 18:e hålet. The Sprinboks var också nöjda med sitt spel men låg ändå på delad sista plats efter första dagen. Det var dock ganska så tätt mellan alla lagen så det var helt öppet inför avslutande tävlingen på The Links. Svansjön hade netto -17,2 och The Sprinboks -12,9. Övriga lag låg där emellan.

Den andra dagen spelades i perfekt golfväder, lite svalt och med lätt vind. The Links håller en väldigt hög finish med såphala greener. The Sprinboks trivdes väldigt bra på denna fina bana och vann denna dags tävling och lyckades då klättra upp till en andra plats totalt, -30,8 netto, 1,2 slag från 1:a-platsen. Lite sämre gick det för Svansjön som åkte ner till sista platsen med netto -25,4.

Hela arrangemanget blev väldigt lyckat. Q-Scramble bjöd på god mat och många fina priser och tävlingsansvarige Kennerh Svensson erbjöd samtliga 7 lag att delta också i nästa års Världsfinal i Fancourt tillsammans med övriga lag som då kvalificerat sig. Kenneth räknar med att det blir ca 10 Q-Scramle-uttagningar i Sydafrika nästa säsong.

Totalresultatet:
1. Team Spyker Pick'n Pay (SA)   -32,0 netto
2. The Sprinboks (Sve)                 -30,8
3. KZN Old Boys (SA)                 -30,2
4. Kumrif (Sve)                             - 27,6
5. Destroyers are back! (SA)         - 26,8
6. The Cue Inn Golf Society (SA)  -25,8
7. Svansjön (Sve)                          -25,4 

The Springboks: Hasse, Cathrine, Eva och Ulf.


Svansjön: Sven-Åke, Agnes, Babs och Tor



Prisbordet



Efterrättsbordet



Glada tjejer efter prisutdelningen
                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar