lördag 8 december 2012

Strand GC Committee Revenge Golf Day 8/12 2012

Av någon anledning vill tävlingskommittén på Strand GC hämnas på medlemmarna. Det gjorde man genom att anordna ”Commitee Revenge Golf Day”, en tävling som innehöll en hel del stolleprov, knappast gångbara på vår mer seriösa fredagsgolf. Vad sägs om följande? Utslag med gammal hickoryklubba på första hålet. Skymd tee på tredje hålet. Utslag med järnsjua obligatoriskt på femte hålet.
Hål 7

Utslag stående i ett liggande bildäck på sjunde hålet. Obligatorisk driver på åttonde (par tre).  Obligatoriskt utslag med sandwedge på nionde, där hålplaceringen var utanför greenen invid bortre bunkern. Hindervägg framför tionde greenen.
Hål 11

Kast med liten (golf-)boll som scramble-utslag från elfte tee.


Hål 15
Utslag från femtonde hålet sittande på en kontorsstol med båda fötterna på marken. Obligatorisk wedge vid utslaget på sjuttonde hålet. Obligatorisk användning av klubbens Golden Goose putter på artonde hålet.

Hål 9

Flaggplaceringarna var genomgående helt galna, uppe på krön eller i sluttning närmast greenkanten eller t.o.m. utanför greenen.
Denna utmaning antogs av herrskapen Larsson och Swanberg, som snabbt konstaterade att upplägget nog inte var tänkt för att damer skulle deltaga. Det var ju lördag. Våra kära fruar verkade vara ensamma representanter för det täckare könet. Men vi skaffade oss snabbt en del fördelar genom våra duktiga damers närvaro. Eva och Marita kastade t.ex sina bollar betydligt längre än Hasse och Peter, som lyckades med varsin ölboll på det hålet.  
Vi trivdes på banan och tog oss an våra udda golfproblem hål för hål. Tävlingsformatet var 4BBB Stableford. På andra hålet måste den kortaste driven scramble-användas och Hasse dammade iväg en rökare, som kom nästa  lika långt som Evas och därmed var fullt användbar. Men det hålet har ju fullt av skog på fairway, så vad hjälpte det! Vädret var som vanligt strålande vackert men det blåste litet lagom småtufft, vilket säkert ingick i hämden.
Larssons 39 poäng och Swanbergs 35 räckte dock inte till prisplacering. Vi misstänker att våra sydafrikanska konkurrenter tjyvtränat genom att kasta cricketbollar under hela sin skoltid och därför fick bättre ”drivar” på elfte hålet. Möjligen har deras läggning gjort dem mer lämpade att spela golf sittande i kontorsstol också, vad vet vi? Hur som helst var det riktigt kul att deltaga i en av Strand GC:s många medlemstävlingar, denna gång med lite knorr och annorlunda stuk.
Hälsningar från Hasse och Eva Larsson samt Peter och Marita Swanberg
Text: Peter Swanberg  Bild: Hasse Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar