måndag 14 mars 2011

Finalen i Matchspels-turneringen är avgjord

Hej alla Fredagsgolfare,

Så var det söndag 13 mars och finalspel i Fredagsgolfens Matchcup mellan Jessica och Göran. Förutsättningarna var de bästa. Vindstilla och drygt 20 grader inför teeoff. I bollen gick också Marie Gustavsson och Ingemar Karlsson från Göteborg, som av en tillfällighet hade bokat då. Ingemar spelar på HCP 4,3 och är med i svenska seniorlandslaget i golf.

I bollen före spelade Eva och Rolf tillsammans med far och son Jochen och Sean Kofahl. Jochen är från Tyskland men har bott i Sydafrika i 30 år. Sean är scratch spelare och har varit med i Sydafrikanska juniorlandslaget i golf. Eva och Rolf spelade också match och den slutade med seger till Eva.

Göran öppnade finalmatchen med vinst på 1a hålet, som är 10e, då man startade från 10an. Nästa två delades och sedan vann Jessica hål 4 och 5. 6e delades och Göran vann 7e. 8e delades och Göran vann 9e och gick till half vay med 1 upp. På sista nio växlade vinsterna mellan finalisterna och Jessica vann 10e, man delade 11e och Jessica vann 12e och 13e. Då hade Jessica 2 upp. 14e tog Göran tillbaka. Jessica vann 15e och Göran 16e. På 17e hålet vann Jessica och därmed var matchen avgjord. Jessica vann med 2-1 i den mycket täta och jämna matchen.

När vi mötte finalisterna på 18e var det två glada kamrater som kom gående. Vid samlingen efteråt i baren skålades det och man lyckönskade Jessica till segern.  Göran var glad att ha spelat matchcupen och att också att kommit till final. Han gratulerade Jessica  och tyckte att ”hon var en värdig vinnare som arbetat med sin golf och visat att det ger resultat”. Jessica var naturligtvis också glad och tackade Göran för en fin match.  

Bilder från matchen

Jessica och Göran kom att gå med Marie och Ingemar som också spelar i svenska seniorlandslaget






















Startern på Strand ropar ut finalen
























En inresserad åskådare följde kampen






















Finalisterna kommer in till 18e hålet ochl då är matchen är avgjord och Jessica har vunnit med 2-1




















Jessica gratulers till segern av Babs, Eva och Kerstin










Två glada kamrater efter matchen























Spelpartnerna Marie och Ingemar bjöd på vin efter matchen















Hälsningar
Tävlingsledningen Hasse och Rolf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar