tisdag 8 mars 2011

Matchspelsturneringen - Semifinalmatcherna är avgjorda

Måndag den 7 mars spelades semifinalerna i Fredagsgolfens matchcup på Strand. Vi som var där kunde lyssna på starterns utrop.

”Next on the first tee are the semifinals of the Swedish Friday golf Match cup, Ingrid Johansson versus Göran Frick and Jessica Svahn versus Håkan Nilsson. The management of the Swedish Friday golf wish you all good luck”.

Vi fick se fina utslag från alla spelarna på första hålet. Göran vann första hålet i sin match och Jessica i sin. I matchen mellan Göran och Ingrid tog Göran sedan snabbt ledning, medan det i matchen mellan Jessica och Håkan var jämnare.  Efter nian kom spelarna in med +5 till Göran och +4 till Jessica.

Andra nio bjöd på dramatik i matchen mellan Ingrid och Göran, då Göran ökade sin ledning på 10an till +6. Men Ingrid kom tillbaka och på 14e var Göran 2 upp.  15e och 16e delades. Och därmed var matchen avgjord. 2 upp till Göran och 2 hål kvar att spela och med Görans vinst på 1a, så blev Göran segrare.

I matchen mellan Jessica och Håkan var det Håkan som tog in på 10 och 11. 12an delades, Jessica vann 13e och 14e delades. Med  Håkans vinst på 15e var det synnerligen spännande inför 16e. Det hålet delades och då var det 2 upp till Jessica och två hål kvar att spela. Med Jessicas vinst på 1an var därmed också den matchen avgjord och Jessica blev segrare.

De två finalisterna beslutade efter matcherna, att spela finalen I Fredagsgolfens matchcup 2011 på Strand, med tee of 08.30 söndag 11 03 13.

Tävlingsledningen önskar spelarna lycka till
Hasse och Rolf


Bilder från de två tuffa matcherna

 
  De fyra semifinalisterna på 1:a tee.    Håkan, Jessica, Ingrid och Göran.

















Ingrid och Jessica myser innan start.





De tävlande önskar varandra "lagom" mycket lycka till.





   Stilstudie på 1:a utslaget.




Tävlingsledningen hade fullt upp med att leta bollar
och hålla ordning på de tävlande... 












Jessica i problem på 2:a hålet.                                            Intresserad åskådare.











Månghövdad publik följde matchen.




















Matcherna är avgjorda.
Goda förlorare och glada vinnare vandrar mot 18:e tee.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar